dinsdag 27 september 2011

Boot Houtwerk Lakken

Houten Boten zijn prachtig om te zien, het roept iets in je op.
Wat voor velen een drempel is om een houten boot aan te schaffen, is het onderhoud. Nu zal ik niet ontkennen dat er veel onderhoud is aan een houten boot. Je moet dit ook leuk vinden om te doen, om bezig te zijn met je handen en niet teveel met je hoofd.
Wij hebben veel ervaring in het restaureren van houten boten en ook natuurlijk allerlei produkten uitgeprobeerd. Voor het lakken gebruiken we vaak de Barend Palm Bootlak, in combinatie met de Bootolie. Hout werkt altijd, dus je moet niet een star synthetisch produkt hebben wat er op ligt, maar een produkt wat flexibel is. Het voordeel van de Bootolie en lak is dat je het makkelijk zelf bij kunt werken. Als het lakwerk er na verloop van tijd er een beetje vaal begint uit te zien, slijtageplekken vertoont, dan hoef je niet alles weer af te schuren tot het kale hout. Je kunt volstaan met een schuursponsje met water het schoon te maken en op te ruwen, dan een laagje olie erover heen om de haarscheurtjes op te vullen, laten drogen en dan 1 of 2 lagen Bootlak erover heen.
We krijgen regelmatig de vraag of de bootlak wel glanzend is. Dat is zeker wel het geval, en hoe meer lagen lak je erop doet, hoe meer glans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten