woensdag 3 februari 2010

Zelf Nieuwe Houten Helmstok Lamineren

Zelf Je Helmstok Lamineren
Het handigste is om de helmstok na te maken van het oude model. Wij hebben daar een plaat voor, met overal gaatjes erin op de bodem, zodat je de steuntjes kunt plaatsen in de vorm van het oude model.


Van Mahonie en Essen zijn er latjes gezaagd van dezelfde lengte als de oorspronkelijke helmstok(iets langer). De latjes moeten niet dikker zijn dan 4 a 5 mm, omdat je ze anders niet goed meer in de vorm kunt buigen. Ook goed rekening ermee houden dat de mahonie latjes aan de buitenkanten komen (de lichte en donkere kleuren hout wisselen elkaar af). Deze latten worden op elkaar gelijmd met SP370, niet allemaal tegelijk, maar steeds maar 1. Doe je er meer tegelijk dan is de lijm van de eerste lat al teveel aan het drogen en krijg je de lijmklemmen er niet goed meer op, en loop je de kans dat het hout gaat twisten(draaien). Dan worden deze, rustend op de zijkant, tussen de klemmen gezet met lijmtangen om telkens een paar dagen te drogen. Zo drogen ze in de vorm die het later moet worden

Hier is het ruwe model van de helmstok klaar en moet het verder afgewerkt worden met schaven en schuren, totdat het dezelfde rondingen heeft als de originele helmstok.


Resultaat na schaven en schuren:















nieuwe en oude helmstok naast elkaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten