zondag 10 januari 2010

Nieuw Dekje Maken Houten Boot

Vroeger zeilden we in de vakanties met een 16m2 of een valk. Met een valk zijn we met neefjes en nichtjes een aantal dagen gaan zeilen/kamperen. Dat was in mijn herinnering erg leuk, we sliepen zelfs met een aantal op de boot.
Deze zeilbootjes zijn nu ook nog verkrijgbaar, vaak is alleen het dek gedelamineerd. Als je handig bent kun je er een nieuw dek op leggen en heb je weer veel zeilplezier. Het handige van een kleinere zeilboot is, dat je de zeilen maar hoeft te hijsen en weg ben je. Een picknickmand mee en meer is niet nodig. We hebben nog steeds een idylische ligplaats aan de Maas. Jammer genoeg komt het er nu niet veel van, maar als het mooi weer is kun je zelfs rond een uur 3 in de middag nog vertrekken. Een keer was het zo'n mooi weer en matige wind, dat we niet de moeite namen om de buitenboordmotor mee te nemen. Dat hebben we geweten... Op de terugweg viel de wind weg en hebben we een paar kilometer kunnen peddelen, tot in de avond, bijgeschenen door een volle maan.
Bij deze 16m2 was het dek ook gedelamineerd en kreeg overal allerlei bobbels. Het dek is verwijderd, mallen gemaakt en dan komt er een Okoume plaat van 4mm op te liggen, die vastgekit(met simson construction adhesive) en geschroefd wordt. Eerst is deze rondom behandeld met injectiehars.
Daarna de 2e plaat, van suprahecht van Bruynzeel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten